FRÅGOR OCH SVAR

Välkommen till vår FAQ!

Vi får massor av frågor om vårt arbete och en hel del av dem är samma.

Denna FAQ är de vanligaste frågorna vi får som faktiskt är viktiga för kunden att veta om, vi lämnar fortfarande några frågor obesvarade så att vi ska ha något att prata om när vi träffas.

F: Gör det ont?

S: JA! Det gör ont men under de första timmarna är det 100% hanterbart, efter några timmar blir du trött och du kommer inte vara lika lätt att handskas med smärtan. Men ta med något att äta så du kan fylla på din energinivå vilket förhoppningsvis gör det lättare att handskas med smärtan under en längre tid.

F: Hur ställer ni er till att tatuera synliga tatueringar som hals, ansikte, händer?

S: En synlig tatuering är inte som vanliga tatueringar, detta kan påverka ditt liv kraftigt. Vi behöver först och främst veta att du trivs med att vara en tatuerad människa, detta vet du inte själv förrän du har såpass mycket "icke synliga" tatueringar att din omvärld ser dig som en tatuerad människa. En annan sak som är viktig att veta är att många anser att du försöker låtsas vara något som du inte är (än), alltså en tatuerad människa. Med detta sagt så är vår ställning till synliga tatueringar att vi gör de mer än gärna OM du har relativt mycket erfarenhet av att vara en tatuerad människa.

Q: Säljer ni presentkort?

A: Nej, inte för tillfället. Men du kan komma till studion och få ett gratis presentkort som du kan använda för att ge bort kontanter.

F: Får man tatuera sig om man är under 18 år med målsman?

S:Vi tatuerar inga under 18 år oavsett om målsman godkänner. Detta är på grund av att vi är medlemmar i SRT, (Sveriges registrerade tatuerare). Detta är deras riktlinjer. 

F: Hur är er prissättning?

S: Olika beroende på vem som tatuerar, så kolla med din tatuerare. Vissa är billigare per timma men långsammare tatuerare och vi försöker prissätta så samma tatuering kostar samma oavsett vilken tatuerare du väljer. Men minsta sittning är alltid 1tim för 1500kr

F: Hur fungerar betalningen?

S: Du betalar direkt efter varje sittning via Swish eller kontanter.

Vi samarbetar även med Klarna så du kan ta köpet på faktura eller delbetala kostnaden under en längre tid, men tänk på att köp via Klarna kräver en mobiltelefon med ditt mobila bankid och du måste vara kreditvärdig (kronofogsanmärkningar kan göra att du nekas av Klarna). Vid köp med Klarna läggs det på en administrativ kostnad på 300:- .

F: Hur lång tid tar det att tatuera en arm och hur mycket kostar det?

S: Jag kan göra en arm med linje blommor på 3 sittningar, om jag gör en enkel blå bakgrund tar det 6 sittningar om jag lägger till några fina detaljer i bakgrunden som en avlägsen skog, småfåglar och moln tar det 9 sittningar. Om jag sedan bestämmer mig för att sätta färg och en super dramatisk ljuseffekt i blommorna kommer det att ta 12 sittningar, om jag sen bestämmer mig för att hela tatueringen ska se ut som inget som någonsin sett innan det tar 15 sittningar bara för att varje enskild detalj perfekt ..... För att sammanfatta det kommer allt till din och tatuerarens ambition, desto mer vi jobbar med det desto bättre blir det och ju mer det kommer att kosta.

F: Får jag en skiss, ritning eller design av min tatuering före den första sittningen?

S: Ja! Vi har som mål att ha alla stora designer ska vara redo minst en vecka före den första sittningen.

Vilka tatueringar är INTE förberedda? Mindre tatueringar som bokstäver eller symboler, fotorealism där vi har en fotoreferens som ett lejonhuvud etc.

F: Om jag inte gillar min design, kan jag ändra den?

S: Naturligtvis, om du inte tycker om vad vi gjort alls har det uppenbarligen varit ett kommunikationsproblem och vi diskuterar tillsammans vad vi behöver för att göra alla  nöjda. Små förändringar är mycket vanliga, stora förändringar händer, men bara när vi inte vet allt vi behöver veta så var noga med att vara specifik från början.

 

F: Om jag måste avboka, hur gör jag?

S: Du skickar ett mejl och meddelar oss senast 2 arbetsdagar före den bokade sittningen, hör du av dig för sent så faktureras du för hela sittningen. Om du vet att du måste avboka hör gärna av dig så tidigt som möjligt till oss, det uppskattar vi så vi hinner boka en ny kund och förbereda den nya kundens tatuering så noga vi kan.

F: Hur kan ni ta betalt för en hel sittning när jag ens dök upp?

S: Varje månad bokar vi in kunder så vi har en beräknad inkomst på 100.000kr, första 50.000kr är FASTA utgifter. Cirka 50% av överskottet går till moms och löneskatt. Den beräknade lönen är 25.000:-

Om fyra kunder inte dyker upp under månader försvinner 24.000kr från överskottet.

Den här månaden fick vi bara ut 13.000:- i lön istället för den beräknade lönen på 25.000:- eftersom 4 kunder blev akut sjuka, glömde av sin tid eller glömde av att avboka i tid.

Om din chef berättade att du bara får hälften av din lön den här månaden för att några kunder strulat skulle du acceptera det?

 F: Om jag missade min sittning, får jag köra klart min tatuering hos er?

S: Givetvis, vi är helt fokuserade på konsten och även om du är vimsig så är vi bara glada om vi får slutföra vårt konstverk. Har du dessutom betalat fakturan för din uteblivna tid så har du inte kostat oss någon lön privat och vi har absolut inget att vara upprörda över.

F: Målar ni annat än tatueringar?

S: Ja, vi målar allt möjligt, med allt möjligt på allt möjligt.

Om ni har en beställning på något ni vill ha gjort så fråga, har vi tid så så får ni en offert.

F: Ingår gratis ifyllning i priset?

S: NEJ, om din tatuering inte ser bra ut teknikmässigt så betyder det en av tre saker. Antingen har vi inte fått den tid vi behöver för att göra ett bra jobb från första början och din tatuering är helt enkelt inte färdig. Detta är inte alltid lätt att se vid ett enda tatueringstillfälle och det är därför ganska normalt att köra en andra sittning där man fixar alla småfel, detta är en del av arbetet som krävs för att göra en bra tatuering och ingen kostnad vi ska stå för. 

Det andra anledningen till att din tatuering inte ser bra ut rent tekniskt (fast vi fått all tid vi behöver) är att den läkt dåligt vilket det endast gör vid infektioner, dåligt skött eftervård (man har kliat mm.) eller skador på tatueringen i efterhand. Låt oss exempelvis säga att din tatuering är helt prickig av ärr från acneproblem, inte vårat fel. Låt oss säga att du satt en vinkelslip i din tatuering, inte vårat fel heller. Låt oss säga att du sov i smutsiga sängkläder täckta med katthår och grus från kattens tassar, inte vårat fel att du fick en infektion. 99,9% av all infektioner i tatueringar beror på att kunden smittar sig själv, tex genom att bära på en bakterie på huden eller genom att vistas i miljöer som inte är lämpliga.

Den tredje anledningen är att vi faktiskt slarvat eller gjort en miss som alla människor gör, tatueringar är ett hantverk och tyvärr kan vi inte prestera med en maskins precision. Tills dess att människor blivit perfekta varelser som aldrig gör fel så kommer mindre misstag vara en del av tatueringar. Om vi börjar tatuera gratis för varje litet misstag vi gör så kommer vi snart gå i konkurs, det finns inte en enda tatuerare på hela planeten som gjort en enda tatuering helt 100% perfekt.